Medalia academică “Nicolae Milescu Spătaru” pentru dr. Aureliu Batrînac

Medalia academică “Nicolae Milescu Spătaru” pentru dr. Aureliu Batrînac

11 July, 2016

Astăzi, 11 iulie, colectivul spitalului Medpark au avut o deosebită plăcere să asiste la o ceremonie, împreună cu Președintele Academiei de Științe a Republicii Moldova, dnul Gheorghe Duca la înmânarea onorantei medalii  “Nicolae Milescu Spătaru”, domnului doctor Aureliu Batrînac, chirurg cardiovascular, conferenţiar și cercetător universitar, d.ș.m., director medical al Spitalului Internațional Medpark pentru rezultate remarcabile și performante în domeniul științelor medicale, fiind a 11-a medalie de acest gen oferită de către AȘM.

Gheorghe Duca: “Am primit o susținere din partea Domnului academician Stanislav Groppa, vicepreședintele AȘM, care a susținut demersul, menționând: “o merită, o merită pe deplin". Doamna Olga Tagadiuc, coordonatorul secției de științe medicale, la fel, a menționat că dnul Aureliu Batrînac este un specialist foarte bun, o persoană extraordinara. Are mâini de aur, mâini dibace. Are o gândire foarte sistemică ca unui cercetător, a unui savant. Toţi au susținut demersul instituției ca vă oferim această distincție pentru contribuția dvs. în dezvoltarea științei, în dezvoltarea științei medicale, în dezvoltarea chirurgiei inimii, în organizarea și pregătirea cadrelor medicale.

Aureliu Batrînac: "Sunt foarte onorat pentru această recunoștință din partea Academiei și cu atât mai mult recunoștința că distincția este oferită de către Domnul Președinte, personal. Eu vă mulțumesc foarte mult, toate distincțiile și medaliile care le-am primit le datorez colectivului meu. Întotdeauna medicina, chirurgia, în special chirurgia cardiacă este un lucru de echipă. Așa a fost să fie ca întru-un anumit moment am fost pus în poziția de dirijor al acestei echipe. Chiar dacă meritele le primesc eu -  adevăratul merit este cel al echipei. Dacă ar fi fost posibil, aș oferi câte o bucățică din această medalie fiecărui membru. Vă mulțumesc mult pentru susținere"

Olga Șchiopu: "Vă felicităm pentru tot ceea ce ați realizat până acum, vă dorim multă sănătate și putere de muncă pentru a vă continua cu aceeași pasiune și competență, activitatea pe tărâmul științelor medicale"

Medalia „Nicolae Milescu Spătarul” a fost instituită pentru a remarca activitatea savanților care au obținut rezultate științifice şi inovaționale de excepție, au creat școli şi direcții științifice noi, participă la pregătirea științifică a tinerilor, precum şi promovează știința şi paradigma societății bazate pe cunoaștere.