Eraslan Hakan

Eraslan Hakan

Eraslan Hakan

Medic cardiolog intervenţionist (full-time Medpark)

Studii: 

2000: Universitatea de Medicină, Ankara, Turcia

2000-2005: Specializare în Cardiologie, Spitalul de Instruire şi Cercetare din Ankara, Turcia

Experienţă profesională:

2013 - prezent: Cardiolog intervenționist, Spitalul Internațional Medpark, Republica Moldova
2011-2013: Specialist în cardiologie, Spitalul Privat Hayri Sivrikaya, Duzce, Turcia
2009-2011: Specialist în cardiologie, Spitalul Privat Medicana, Ankara, Turcia
2007-2009: Specialist în cardiologie, Spitalul Privat Hayri Sivrikaya, Duzce, Turcia
2006-2007: Specialist în cardiologie, Spitalul Privat Kavaklıdere Umut, Ankara, Turcia

​Formare continuă:

27-28 martie 2017: Conferința "Implantarea de valvă transaortică TAVI", Budapesta, Ungaria
10-11 aprilie 2015: Congresul național de fibrilație atrială, Antalya, Turcia
27-31 august 2011: Congresul Societății Europene de Cardiologie, Paris, Franța
25-27 mai 2010: EuroPCR (Cursul European de revascularizare), 2008, Paris, Franța
22-25 octombrie 2009: Congresul național de cardiologie al societății turce de cardiologie, Istanbul, Turcia
12-15 iunie 2008: Congresul național de cardiologie intervențională al societății turce de cardiologie, Çeșme, Turcia
13-16 mai 2008: EuroPCR (Cursul European de revascularizare), 2008, Barcelona, Spania
20-23 octombrie 2007: Congresul național de cardiologie al societății turce de cardiologie, Antalya, Turcia
11-14 iunie 2003: Congresul național de cardiologie al societății turce de cardiologie, Istanbul, Turcia

Domenii de interes profesional:

 • Cardiologia intervenţională
 • Ecocardiografia transtoracică şi transesofagiană

Experiență clinică:

 • 11 ani de experiență în cardiologia intervențională
 • 10 000 de angiografii și angioplastii coronariene
 • peste 1000 de coronarografii diagnostice anual 
 • peste 500 angioplastii coronariene anual​
 • peste 20 de implanturi de pacemaker anual​

Membru al:

 • Societății Europene de Cardiologie
 • Societății de Cardiologie din Turcia

Limbi cunoscute: 

engleza, turca


Noutăți

Una dintre cele mai frecvente malformații ale sistemului cardiovascular este ductul arterial persistent. Dacă până acum malformatiile cardiace puteau fi operate doar pe cord deschis, cardiologia intervențională cunoaște o ascensiune vădită în închiderea minim invazivă a malformațiilor respective și face posibilă tratarea defectului anatomic fără bisturiu.

Datorită progresului tehnologic, în prezent tot mai multe afecțiuni cardiace pot fi tratate prin proceduri minim invazive (fără bisturiu), care reprezintă o alternativă la operațiile pe cord deschis.

Echipa de cardiologi intervenționiști a Centrului Sănătatea Inimii Medpark a implementat cateterismul cardiac - una dintre cele mai performante și complexe investigații medicale în diagnosticarea bolilor cardiovasculare. În anumite situații, aceasta poate fi singura soluție pentru determinarea obiectivă a cauzelor bolii și recomandarea celui mai bun tratament.

Jurnalul sănătății

Ce este tahicardia ventriculară?

Tahicardia ventriculară este o aritmie reprezentată de bătăi rapide ale inimii cu origine în ventricule. În timpul tahicardiei ventriculare inima poate să bată ineficient și, ca rezultat, tensiunea arterială poate scădea foarte mult.

Știaţi că prima angioplastie cu anestezie locală, procedură de reparare a vaselor blocate ale inimii fără bisturiu, a fos tefectuată pentru prima data în anul 1977, în Elveţia?

Video

Opinia pacienților

Aș vrea să public și cu glas tare să Mulțumesc Echipei Cardiologice Medpark pentru că mi-a salvat tatăl!

Să spun foarte sincer: dacă apare o problemă de sănătate - nu disperați, mergeti cu cei dragi la Medpark, spitalul ăsta chear are cu Cine și are cu Ce!
Scriu aici pentru că cunoștințele trebuie transmise. Pentru că statistic doar 1/5 din infarcte ajung la soluționare timpurie. Pentru că diagnosticul rapid contează.
Dar în primul rând, pentru că profesioniștii merită să fie povestiti.
 

Cum a fost?
În ultima zi de școală a copiilor, când și soarele se bucura că a venit vacanța, primesc un sunet de la tata care cu glas vinovat îmi zice că îl doare în spate și l-a luat ambulanța. Panică. Distanță între noi 100 km. Sigur mă veți înțelege cei care aveți părinții departe! Acum, deși sunt medic și activez în Medpark, recunosc ca m-am pierdut. Dar logica era simplă: Medpark – cardiologie – mai repede să-l aduc pe tata. Aici intră în acțiune Echipa Cardiologică Medpark și eu încep să simt pământul sub picioare. Daniela Ivanov a inițiat transferul. Constantin Cozma pe întreg parcursul drumului a comunicat cu medicul ambulanței și a coordonat dozele medicamentelor. Hai c-am ajuns! Mihail Tasnic ( “Doctorul Meu” cum zice tata) a preluat pacientul în secția de internare, cu un calm dezarmant provenit din practica zilnică (deloc nu seamană cu filmele, nimeni nu aleargă), și a plecat în sala de cardiologie intervențională. Împreună cu mentorul echipei intervenționale Hakan Eraslan, a fost efectuată angioplastia, tromboliza (Medpark este Unicul spital în Moldova unde Se Face) și stentarea. 
Peste 1,5 ore medicul m-a informat că tata este bine, glumește și vrea acasă Pfffffffffff!
 

Ce trebuie de adus?
A urmat întrebarea firească. Firească deoarece cu toții am fost în situația când trebuia să aducem la spital “jumătate de casă”(treptat desigur), să întelegem ce poate și nu poate mânca pacientul, de unde luăm găină de casă pentru zeamă (că trebuie zeamă rară de casă), cine din rude și la ce oră aduce mâncarea. Răspuns: în afară de lucrurile personale ale pacientului - nimic. Prima reacție – simți un gol și parcă te temi să pleci acasă. Sentimentul când lași copilul în tabără prima dată și îți faci griji că va duce foame.

A doua zi, când am venit, tata mânca terci cu iaurt. Prima ce mi-a zis: Aici, în reanimare toată noaptea nimeni n-a închis un ochi. Practic nu s-au așezat. În ce corabie cosmică m-ai adus? Mă uit la Svetlana Plămadeală, doctorița care a preluat garda, mintea lucidă a cursului nostru de medicină generală, și-i răspund cu încredere - Medpark. 
Aici medicii știu cum trebuie. Aici Regula și Standardul sunt la ei acasă. Farmacistul eliberează medicamente individual pentru fiecare pacient. Asistentele medicale sunt universale. Ventilația nu permite dezvoltarea infecției. Personalul zâmbeste pacienților și are grijă de saloane. Și mai sunt… mai sunt mulți Oameni harnici.
 

Costurile? 
Hmmm… încă o întrebare firească. Depinde cu ce compari. Cât costă viața părintelui tău? A persoanei iubite? Cât costă siguranța, profesionalismul? Timpul cât costă? Dar regretele…? Sau voi știți în ce merită să investești mai mult decât în sănătate?

Analizând imparțial ce am simțit pe pielea proprie pot să spun cu toată responsabilitatea: Medpark este un spital fantastic si eu Multumesc că există așa Specialiști la noi. Și când zic la noi, am în vedere la Noi în Moldova.
Aveți grijă de cei dragi și nu uitați să telefonați zilnic părinții

22.06.2017

Aliona B.

Stimată administrație a spitalului Medpark,

Vă mulțumim pentru operativitate, calitatea deservirii și atitudinea grijulie oferite tatălui meu, Moșneaga Mihail, în cazul angioplastiei coronariene. Mulțumesc personalului din acest spital pentru grijă și supraveghere.

În mod special aș vrea să-mi exprim recunoștința față de medicul cardiolog Cozma Constantin, medicilor cardiologi intervenționiști Gumuser Fatih și Eraslan Hakan pentru profesionalismul demonstrat.

Vă mulțumesc pentru tot!!!

31.01.2015
 

Moșneaga Ina

Cu plăcere vă transmitem mulţumirea noastră faţă de tot personalul medical şi nemedical al spitalului dvs., pentru calificarea înaltă şi profesionalismul medicilor, atitudinea călduroasă şi receptivă faţă de pacienţi. 

Pacientul dvs., Branici Ivan, se adresează pentru a III-a oară pentru tratament la spitalul dvs. şi pentru a III-a oară pleacă acasă sănătos, cu bună dispoziţie şi plin de încredere că a beneficiat de cea mai calitativă îngrijire medicală.

P.S.:  Vă rog mult să daţi citire acestei mulţumiri în cadrul şedinţei cu medicii şi să-i menţionaţi în mod special pe doctorii: 

 • Leşco Andrei
 • Hakan Eraslan
 • Cozma Constantin

Încă o dată vă mulşumesc din suflet! 

05.10.2015

 

Branici Ivan

Bună seara,  

Aş vrea să mulţumesc MEDPARK pentru procedura de coronarografie şi stentarea vaselor inimii, care au fost realizate bunicii mele în vârstă de 77 ani, în această vară, anul 2015. Mulţumiri speciale dnei cardiolog Maria Gherman şi echipei internaţionale de cardiologi pentru munca excelentă şi attiudinea grijulie faţă de pacient. De asemenea, aş vrea să mulţumesc întregului personal medical pentru totul ce au făcut pentru noi. Am fost plăcut suprinsă să aflu că în Moldova avem aşa un centru ce prestează servicii medicale la un nivel înalt. Recomand tuturor! Plecăciune adâncă pentru ceea ce faceţi! 

Cu mare respect, 

Ecaterina Alexeeva​

Ecaterina Alexeeva

Sincere urări de bine, la început de an, întregului colectiv al Spitalului Medpark! Sunt bucuros că avem în Chişinău aşa un centru medical, cu specialişti şi condiţii de tratament la nivel european.                                  
 
În anul trecut, 2014, la „ Medpark” mi s-au făcut investigaţii la vasele coronare (medic-specialist, Hakan Eraslan). Mulţumiri dumnealui pentru profesionalism!. Rezultatele investigaţiilor, pentru mine, au fost nu prea îmbucurătoare - trebuia operaţie by-pass, fără alternativă. Chirurgul care m-a operat a fost  domnul Andrei Ureche. Chiar de la început am fost captivat de amabilitatea şi sinceritatea dumnealui. Mi-a explicat situaţia şi mi-a spus că va face intervenţia, însă doar după o consultaţie la nefrolog şi un tratament de siguranţă pentru rinichi (formă de potcoavă, unul din ei fiind afuncţional). Era ridicat şi nivelul zahărului în sânge. După o lună de zile, după  tratamentul rinichilor, am fost internat pentru operaţie. Am fost vizitat şi de medicul anesteziolog (numele, din păcate, l-am uitat) - un om foarte amabil. Mi-a povestit cum şi ce preparat va folosi, iar asta m-a însufleţit. M-am simţit în mâini sigure (mulţumesc şi domnului anesteziolog!). Operaţia a fost efectuată pe inimă bătând, în scopul unei garanţii suplimentare. Înţeleg, a fost un efort mare (ştiu că în timpul operaţiilor chirurgii pierd din masa corpului, din cauza stresului). Port recunoştinţă faţă de acest om cu suflet mare, Andrei Ureche şi, de asemenea, faţă de camarazii lui din echipă. Acum mă simt mai voinic, mai sigur şi sper că voi mai face şi eu câte ceva de folos societăţii. Sunt pensionar, dar încă activez în cadrul unui institut de cercetări ştiinţifice. În încheiere vreau să spun că, cu vreo două decenii în urmă, astfel de operaţii erau făcute doar în România sau în alte părţi, unde era destul de greu de ajuns. Aş mai vrea să adaug: chirurgii şi alţi specialişti merită un salariu pe măsura efortului lor depus, dar şi o remunerare morală. Vreau să aud şi să văd medici cu titlul onorific „Om al Anului”, cu medalie „Meritul Civic” şi chiar cu ceva de tipul „Gloria Muncii”...  Sper, că voi auzi printre laureaţi şi numele unora (sau multora) din colectivul  Centrului „Medpark”. Mă închin în faţa dumneavoastă, bravi străjeri ai sănătăţii noastre!
 
Alexei Maftuleac, conferenţiar-cercetător, doctor în chimie

2015

Alexei Maftuleac